بخش اول : آشنایی با محیط فتوشاپ
ابتدا نرم افزار فتوشاپ را در کامپیوتر نصب کنید سپس برای ورود بر روی دکمه Start کلیک کنید. منوی All programs گزینه Adobe Photoshop را کلیک کنید صفحه فتوشاپ باز می شود.
برای یک صفحه جدید روی منوی File کلیک کنید. گزینه New را انتخاب کنید کادری بازمی شود که می توانیم در قسمت Name اسم مورد نظر خود را وارد کنید البته می توانید بعداً نام گذاری کنید بر روی تصویر مورد نظر. در بخش Image Size باید اندازه تصویر یعنی ارتفاع و پهنای آن را تعیین کنیم.
گزینه :Width را بر روی Pixels کلیک کنید.
قسمت : Resolution مربوط به تعداد نقطه ها در هر اینچ می باشد از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا کیفیت تصویر را توسط این بخش تعیین می کنیم.
گزینه : Pixels-cm را انتخاب کرده
در قسمت :Mode نوع رنگ را انتخاب می کنیم.
در قسمت :Contents سه گزینه وجود دارد که باید یکی را انتخاب کنیم .
1- White : رنگ پس زمینه سفید می شود
2- Background Color : رنگ پس زمینه تصویر می گردد
3- Transparent : این گزینه در واقع یک طلق داریم که می توانیم روی آن هر کاری را انجام دهیم و هیچ فرقی با یک صفحه معمولی ندارد.
این گزینه را انتخاب کرده و بر روی Ok کلیک می کنیم . برای تغییر اندازه دو دکمه شبیه دو کوه در کنار صفحه بالایی سمت راست قرار دارد روی این دکمه کلیک کرده تا تصویر بزرگتر شود دو کوه کوچک در سمت چپ وجود دارد که تصویر را کوچک می کند.
در پنجره Info مشخصاتی از قبیل مختصات کرسر ماوس و شماره رنگ بر حسب RGB محلی که ماوس در آن نقطه واقع شده است نمایش داده می شود
در کادر Color میتوانیم رنگ مورد دلخواه را انتخاب کنیم .
در قسمت Swatches رنگ مورد نظر خود را انتخاب کنید
در قسمت Styles نحوه رنگ آمیزی را انتخاب می کنیم جهت انتخاب هر کدام از این طرح ها می توانید بر روی آن کلیک کنید.
از خصوصیات مهم فتوشاپ استفاده از لایه ها می باشد
در صورتی که بر روی هر دکمه Close را انتخاب کنیم پنجره بسته می شود.
برای مشاهده دوباره پنجره ای که آن را بسته اید روی نوار ابزار گزینه Window را انتخاب و از زیر مجموعه آن Show styles را انتخاب می کنیم دوباره پنجره مشاهده می شود.
بخش دوم : ابزارهای انتخاب
در این بخش می خواهیم با ابزارهای فتوشاپ آشنا شویم برای این کار ابتدا یک فایل را باز کرده و عملیات لازم را بر روی آن انجام می دهیم بر روی منوی File کلیک کنید. گزینه Open را انتخاب کنید پنجره Open لیست تمام فایل های تصویری موجود در یک Folder را نمایش می دهد . بر روی عکس مورد نظر کلیک کنید بعد روی دکمه Open کلیک کنید .
تا اینجا یک فایل گرافیکی را باز کرده ایم می خواهیم کارهای مختلفی بر روی این تصویر انجام دهیم . روی ابزارMarquee Rectangular کلیک کنید بر روی ماوس کلیک کرده و کلید آن را پایین نگه داشته این ابزار محدوده تصویر را به صورت خط چین مشخص می کند . بر روی همان گزینه راست کلیک کنید چهار نوع ابزار مشاهده می کنید.
Elliptical Marquee ابزاری است که برای انتخاب دایره وار مناسب می باشد .
Single Row Marquee یک ردیف از پیکسلها در جهت افقی انتخاب می شوند این ابزار جهت پاک کردن لبه شکلها بسیار مفید می باشد .
Single Column یک ستون از پیکسلها را در جهت عمودی انتخاب می کند و جهت پاک کردن لبه شکل بسیار مفید است .
می خواهیم فایل دیگری باز کنیم تا کاربرد ابزار WandMagicدر فتوشاپ را ببینیم روی منوی File کلیک کنید. گزینه Open را انتخاب کنید فایل مورد نظر را از پنجرهOpenانتخاب کنید.
ابزار مورد توجه دیگر فتوشاپ WandMagic می باشد. کلیه پیکسلهای مجاور محلی که انتخاب می کنید و دارای رنگ مشابهی هستند را انتخاب کنید روی زمینه تصویر کلیک کنید تمام زمینه رنگ انتخاب شده است برای انتخاب شی هایی که از یک رنگ تشکیل شده اند بسیار مناسب می باشد. هر چه عدد وارد شده در کادر Tolerance بزرگتر باشد مشخص است که رنگ های بیشتری در گروه رنگ های قابل انتخاب قرار می گیرند و بالعکس . محدوده Tolerance از صفر تا 255 می باشند.
هم اکنون زمینه انتخاب شده است می خواهیم اجسام داخل این تصویر همگی انتخاب شوند برای این کار روی منوی Selectکلیک کنید . گزینه Inverse را انتخاب کنید تا اجزای داخل تصویر انتخاب شوند .
منوی Edit را باز کنید بر روی گزینه Copy کلیک کنید روی منوی فایل کلیک کنید گزینه New را انتخاب کنید بر روی دکمه Ok کلیک کنید . منوی Edit را باز کنید بر روی گزینه Paste کلیک کنید همانطور که ملاحظه می کنید عکس را که از تصویر جدا کرده ایم در این جا با پس زمینه جدیدی قرار دادیم . حال می خواهیم این فایل را ذخیره کنیم بر روی منوی File کلیک کنید گزینه Save as را انتخاب کنید .
در کادر جلوی File name اسم مورد نظر را تایپ می کنیم. در این کادر فرمتی را کهمی خواهیم فایل ذخیره شود را انتخاب می کنیم بر روی لیست باز شونده Format کلیک کنید[*psd*pdd]Photoshopرا انتخاب کنید .
این فرمت قابلیت این را دارد که تصویر ما را به صورت لایه لایه ای ذخیره کند حال روی دکمه Save کلیک کنید تا فایل ذخیره شود . اگر بخواهیم ناحیه ای غیر منظم را انتخاب کنید از ابزار Lasso استفاده می کنیم . با استفاده از Lasso Tool ناحیه مورد نظر را همانند کار با یک مداد نقاشی ترسیم نمائیم. Polygon lasso ناحیه مورد نظر را به صورت شکل هندسی نا منظم انتخاب می کند .Magnetic Lasso ماوس را در پیرامون این شکل با کناره های مشخص حرکت می دهید ماوس به طرف آن کناره کشیده شده و کنار آن تصویر قرار می گیرد.
روی ابزار Crop کلیک کنید با ابزار Crop یک قسمت از شکل را انتخاب می کنید و سپس بعد از تنظیمات لازم قسمت های خارج از محدوده انتخاب را دور می ریزید . محدوده تصویر برابر با قسمت انتخاب شده می شود و بقیه شکل حذف می شود .
بخش سوم : حالتها و مدلهای رنگ
مدلهای رنگ روشهای مختلف نمایش رنگ بر روی کاغذ و صفحه نمایش کامپیوتر می باشد. بر روی قسمت Foreground کلیک کنید .
با استفاده از این پنجره می توانید رنگ مورد نظر خود را انتخاب کنید . مدل RGB در مانیتور و تلویزیون برای نمایش رنگ ها مورد استفاده قرار می گیرند . برای رنگ سفید خالص باید مقادیر همه رنگ ها ی اصلی برابر 255 باشد R:255 - G:255–B:255 و برای رنگ سیاه خالص باید مقادیر همه رنگ ها ی اصلی برابر با صفر باشند.R:0–G:0 - B:0 و رنگ سبز خالص باید دارای مقادیر . R:0–G:255–B:0 باشد . مدل رنگی CMYK جهت چاپ مورد استفاده قرار می گیرد . در مدل HSB سه پارامتر داریم . پارامتر H: بیانگر درجه رنگ می باشد از 360 تا 0
پارامتر S: بیانگر درجه خلوص رنگ یا میزان اشباع رنگ است از 100 تا 0
پارامتر B: میزان روشنایی رنگ را نشان می دهد از 100 تا 0 صفر معادل سیاه و 100 درصد معادل سفید می باشد تغییر می کند .
مدل CIELAB جامع ترین مدل رنگی می باشد رنگ ها به دستگاه وابسته نمی باشند . رنگ مورد نظر را انتخاب کرده و بر روی کلید Ok کلیک کنید . توسط فلش دو سری که شکل ابزار ها در قسمت پایین ایجاد شده می توانیم جای رنگ Foreground و Back ground را با هم عوض کنیم. جهت اتخاب یک رنگ از روی تصویر از ابزار قطره چکان استفاده می کنیم روی این ابزار کلیک کنید . این ابزار زمانی مفید است که می خواهیم از داخل یک تصویر، رنگی را انتخاب کنیم ولی اعداد مربوط به پارامتر ها ی آن رنگ را نمی دانیم . روی ابزار قطره چکان راست کلیک کرده گزینه دوم یک ابزار نمونه گیری از رنگ است یک قسمت از تصویر را انتخاب با این کار در پنجره Info شماره رنگ نوشته می شود ولی این رنگ انتخاب نمی شود.
گزینه سوم در منوی قطره چکان یعنی ابزار خط کش را انتخاب می کنیم توسط این گزینه فاصله بین دو نقطه را بدست می آوریم . بر روی یک نقطه کلیک کرده و ماوس را تا مکان مورد نظر خود بکشید تا فاصله بین دو نقطه را بدست آورید. همانطور که مشاهده می کنید در پنجره Info مشخصاتی از قبیل مختصات دو نقطه زاویه خط و طول خط رسم شده را نشان می دهد .
ابزار بزرگ نمایی برای کارهای دقیق بسیار مفید است روی این ابزار که شبیه ذره بین است کلیک کنید . در میله عنوان نام تصویر و فایل عدد نیز نوشته شده است روی تصویر یک بار کلیک کنید تا تصویر دو برابر شود در پایین جعبه ابزار سه حالت جهت نمایش وجود دارد . برای اینکه ابعاد تصویر به اندازه اول بر گردد روی دکمه Actual Pixels واقع در Tool Bar کلیک کنید ابعاد تصویر به حالت واقعی عکس بر گشته است .
بخش چهارم : تغییر اندازه و شکل تصویر
در فتوشاپ می توانید کل یک تصویر را تغییر اندازه دهید و آن را کوچکتر یا بزرگتر کنید .
در این قسمت می خواهیم اندازه تصویر را تغییر دهیم روی منوی Image کلیک می کنیم . گزینه Image Size را انتخاب کنید با تغییر پارامترهای Width : و Height: اندازه تصویر را می توانیم عوض کنیم . اگر مقدار یک گزینه را تغییر دهیم بقیه به طور اتوماتیکتغییر می کنند روی دکمه Ok کلیک می کنید . حال می خواهیم اندازه تصویر ثابت باشد ولی ابعاد صفحه ای که تصویر روی آن قرار دارد را افزایش دهیم روی منوی Image کلیک کنید. گزینه Canvas Size را انتخاب کنید . در کادر پایین جلوی گزینه های Width : و Height: مقدار عدد مورد دلخواه خودمان را وارد می کنیم . از بخش Anchor برای تعیین محل قرار گرفتن تصویر در صفحه با ابعاد جدید استفادهمی شود بر روی دکمه Ok کلیک کنید . یک قابلیت دیگر فتوشاپ تغییر بخشی از تصویر می باشد برای این کار باید ابتدا قسمت مورد نظر خود را انتخاب کنید و سپس آن را تغییر دهید. ابزار Magic Wand در قسمت ابزارها را انتخاب کنید داخل زمینه سفید کلیک کنید سپس روی منوی Select کلیک کنید از زیر مجموعه Select روی گزینه Inverse کلیک کنید. برای تغییر اندازه قسمت انتخاب شده روی Edit کلیک کنید منوی فرعیTrans From را باز کنید.گزینه Scale را انتخاب کنید اهرام کنترلی موجود در بالا به شکل زنجیر به هم پیوسته را انتخاب کنید . برای آنکه شکل را بچرخانیم باید وارد منوی Edit شویم برای این کار روی منوی Edit کلیک کنید . منوی فرعی Trans From را باز کنید . تصویر را میتوان به صورت های مختلف دوران دهید مثال گزینهRotate 180 را انتخاب کنید تا تصویر 180 درجه دوران داده شود . گزینه Rotate 90 ccw تصویر را 90 درجه در خلاف عقربه های ساعت دوران می دهد با استفاده از گزینه Flip Horizontal شکل نسبت به محور y ها قرینه می شود . توسط گزینه Flip Vertical در منوی قبلی می توانید شکل را نسبت به محور X ها قرینه کنید. منوی Edit را باز کنید با استفاده از گزینه Free Trans From می توانیم به صورت دستی و به مقدار دلخواه تغییر سایز دهیم . منوی Trans From را باز کنید گزینه Rotate به ما کمک می کند که شکل را به میزان دلخواه چرخش دهیم از گزینه Skew برای مایل کردن و پیچاندن شکل در تمام جهات و کشیدن تصویر استفاده می شود . گزینه Distort تصویر را کشیده یا فشرده می کند . گزینه Perspective برای ایجاد بعد در تصویر به کار می رود منوی Edit را باز کنید گزینه Undo کمک میکند که از انجام آخرین کاری که انجام داده ایم منصرف شویم .
گزینه بعدی Step Forward است وقتی که از انجام عمل Undo پشیمان شویم این گزینه را انتخاب می کنیم تا دوباره آن کار انجام شود .
گزینه بعدی Step backward با هر بار انتخاب این گزینه یک مرحله به عقب می رویم .
بخش پنجم : ابزارهای نقاشی
یکی از ابزارهای نقاشی Airbrush می باشد روی آن کلیک کنید .یک لیست باز شونده دربالای
جهت تعیین سایز قلم در میله ابزار قرار دارد همانطورکه ملاحظه می کنید لیستی از اندازه های مختلف قلم برروی صفحه نشان داده شده است حال با استفاده از این ابزار یک ستاره رسممیکنیم روی ابزارPaint Brush کلیک کنید عملکرد این ابزار شبیه Airbrush می باشد با این تفاوت که رنگ یکنواخت در می آید. یک ستاره جدید رسم کنید بر روی Paint Brush راست کلیک کرده ابزار Pencil را انتخاب کنید .این ابزار مانند یک مداد عمل می کند . با استفاده از این ابزار یک ستاره بکشید . ابزار بعدی Eraser یا پاک کن می باشد آن را انتخاب کرده روی این ابزار راست کلیک کرده سه گزینه وجود دارد . Eraser Background زمانی به کار می بریم که می خواهیم یک قسمت پاک شود ابزار Magic Eraser مانند ابزار Magic Wand بخشی از تصاویر که رنگ های مشابه دارند را انتخاب میکند با این تفاوت که بعد از انتخاب آن قسمت پاک می شود. ابزار Stamp Clone برای کپی کردن و چسباندن بخشهای کوچک از تصویر در نقطه دیگر می باشد . برای انتخاب نقطه ای که باید از روی آن نمونه برداری کرد ابتدا باید کلید Alt را فشار دهید سپس روی نقطه مورد نظر کلیک کنید و در نقطه ای جدید کلیک کنید .
ابزار Dodge مشابه عمل کاهش نوردهی در تاریک خانه می باشد هر چه بیشتر از این ابزار استفاده کنیم آن قسمت از تصویر روشن تر می شود بر روی این قسمت راست کلیک کنید ابزار Burn باعث افزایش نوردهی در تصویر می شود . ابزار Sponge باعث افزایش رنگ می شود .
ابزار Blur که شبیه قطره آب است این ابزار تصویر را محو می کند و کناره ها را به صورت هموارتری در کنار یکدیگر قرار می دهد آن را انتخاب کنید روی این گزینه راست کلیک کرده قسمت Sharpen وضوح تصویر را افزایش می دهد قسمت Smudge رنگ را از نقطه ای که کشیدن آن را آغاز کرده اید بردارید و آن را به نقطه ای که کشیده اید انتقال دهید .
ابزار Gradient یک طیف رنگی ایجاد می کند این ابزار را انتخاب کنید روی لیست باز شود در بالای تصویر Gradient کلیک کنید در پنجره باز شده رنگ ها و طیف های مختلفی را مشاهده می کنید یکی را به دلخواه انتخاب کنید این از رنگ FOREGROUND شروع می شود و به حالت بیرنگ می رسد . در سمت راست انواع مدلهای طیف را می بینید بر روی منوی File کلیک کنید گزینه Open را انتخاب کنید یک فایل را انتخاب کنید . روی لیست باز شونده ابزار Gradient راست کلیک کنید ابزار Paint Bucket را انتخاب کنید با استفاده از این ابزار می توانید سطح انتخاب شده را با رنگ Foreground پر کنید.
ابزار Magic Wand را انتخاب کنید بر روی عکس کلیک کنید ابزار Paint Bucket را انتخاب کنید دوباره روی همان قسمت عکس کلیک کنید . با کمک این ابزار آن قسمت عکس را به رنگ Foreground تبدیل شده است .
بخش ششم : ایجاد متن روی تصاویر
برای تایپ یک متن روی صفحه یا تصویر از ابزار تایپ استفاده می کنیم .این ابزار که در جعبه ابزار فتوشاپ وجود دارد شبیه حرف( T )انگلیسی است روی آن کلیک کنید تا انتخاب شود . همانطور که می بینید در میله ابزار امکانات مختلفی برای ورود متن ظاهر شده است در ادامه این امکانات را برسی می کنیم . با استفاده از دکمه بالای میله ابزار سمت چپ T یک لایه ایجاد می شود که متن مورد نظر در این لایه وارد می شود . دکمه بعدی فقط محدوده حروف بر روی صفحه را نشان می دهد ( حرف T تو خالی ) . دکمه بعدی جهت تایپ را نشان می دهد که متن را به صورت عمودی یا افقی بر روی تصویر نشان می دهد . روی دکمه عمودی کلیک کنید برای تایپ متن روی صفحه در مکان مورد نظر در صفحه کلیک کرده و متن را تایپ می کنیم . در فتوشاپ می توانیم نوع فونت را هم عوض کنیم برای این کار باید اول متن را انتخاب کنید برای انتخاب دکمه متن دکمه Shift را فشار دهید و سپس با فلشها کاراکتر مورد نظر را انتخاب کنید .
در قسمت فونت متن مورد نظر را انتخاب می کنیم مثلاً Arial سپس نوع فونت را مشخص کنید
قسمت بعد اندازه فونت را مشخص می کنیم . قسمت بعد نوع متن را تغییر می دهیم Crisp قسمت بعد برای تراز کردن متن استفاده می کنیم در قسمت بعد رنگ متن را انتخاب می کنیم
قسمت بعدی Create Warped text جلوه های ویژه ای به متن می دهد گزینه مورد نظر را انتخاب و جهت های آن و سپس Ok را بزنید . در پنجره لایه های روی متن راست کلیک کنید حال بر روی گزینه blending options راست کلیک کنید در سمت چپ پنجره باز شده انواع جلوه ها را مشاهده می کنید . در کادر سمت راست Preview تغییراتی که اعمال می کنیممی توانیم ببینیم . از گزینه های Shadow برای ایجاد سایه استفاده می کنیم از Glow برای ایجاد درخشندگی استفاده می کنیم . Bevel and Emboss باعث برجستگی و بیرون زدگی متن می شود . توسط گزینه Contour در لبه شکل تغییرات ایجاد می کنیم با توجه به گزینه
Text tureیک الگو را روی متن ایجاد می کنیم . گزینه Satin حالت ساتن به متن می دهد و آن را صاف و براق می کند . Color overlay سطح متن را با رنگ انتخاب شده می پوشاند .
Gradient overlay با یک طیف روی متن را می گیرد
Pattern overlay با یک الگو روی متن را می گیرد .
Stroke یک محدوده دور شکل ایجادمی کند . سپس برای ایجاد تغییرات روی دکمه Ok کلیک کنید اکنون نوشته تغییر داده شده را مشاهده فرمایید .
بخش هفتم : کار با لایه ها
هر یک از لایه ها را در فتوشاپ می توان به طور مستقل ویرایش و تنظیم کرد هر تعداد لایه را می توانیم در تصویرمان داشته باشیم . اکنون لایه مورد نظر را انتخاب کنید لایه انتخاب شده صورت می گیرد هر لایه توسط قلمی که در کنار آن لایه می باشد مشخص می شود . هر تغییری روی تصویر فقط روی لایه انتخاب شده صورت می گیرد . برای اینکه یک لایه جدید اضافه کنیم روی قسمت پایین شبیه دو مثلث به هم چسبیده کلیک کنید. همانطور که ملاحظه می کنید یک لایه جدید با نام Layer 1 بر روی صفحه اضافه می شود برای تغییر نام لایه بر روی آن راست کلیک کرده و گزینه Layer Properties را انتخاب کنید . در جعبه متن Name اسم مورد نظر خود را وارد می کنیم روی دکمه Ok کلیک کنید . ابزار Gradient را انتخاب کنید . برای جابجایی لایه ها در پنجره لایه را انتخاب می کنیم و سپس با نگه داشتن همزمان ماوس لایه را به مکان مورد نظر انتقال می دهیم . برای نامرئی کردن لایه روی چشمی که در سمت چپ لایه قرار دارد کلیک کنید . دوباره اگر در همان کادر قبلی کلیک کنیم لایه نمایش داده می شود برای حذف لایه روی آن راست کلیک کنید و گزینه Delete Layer را انتخاب می کنید . سپس روی Yes کلیک کنید تا حذف شود.
اکنون لایه Time Files فعال است در سمت راست پنجره لایه ها گزینه ای به نام Opacity وجود دارد به وسیله این گزینه می توانید خاصیت Trans Patency یک لایه را کاهش یا افزایش دهید
با کاهش Opacity این کار باعث می شود تا تصویر کمرنگ تر شود با کاهش این پارامتر خاصیت Transparent افزایش می یابد یعنی می توانیم حدودی از لایه های زیرین را ببینیم هر لایه را می توانید انتخاب کنید و مقدار Opacity آن را تغییر دهید برای حرکت دادن لایه از ابزار Move استفاده کنید .
برای این که دیگر این لایه اشتباهی جابجا نشود و در جای خود قفل شود روی گزینه چهار فلش کلیک کنید و تیک آن را فعال کنید برای اینکه بخواهیم دو تا لایه به هم قفل شوند یعنی اگر یکی جابجا شود دیگری نیز جابجا شود به همان مقدار داخل کادر اولی کلیک کنید با پیدا کردن زنجیر در هر لایه متوجه می شوید که کدام لایه ها به هم قفل هستند می توانیم هر چند لایه را به هم قفل نماییم . روی لایه Bird کلیک کنید تا انتخاب شود درفتوشاب می توانید از روی یک لایه کپی بگیرید روی لایه Bird راست کلیک کنید . از منو باز شده DUPLICATE Layer را انتخاب کنید در پنجره باز شده نام لایه جدید را وارد کرده و مقصد کپی را انتخاب کنید سپس روی دکمه OK کلیک کنید. با این برای عکس مورد نظر لایه انتخاب شده است سپس دو لایه را به هم قفل نمایید . می خواهیم دو لایه را به یک لایه تبدیل نماییم منوی Layer را باز کنید روی گزینه Merge Linked کلیک کنید با این کار دو لایه با هم ادغام می شوند . در روش بعدی که می خواهیم کلیه لایه ها را با هم ادغام کنیم منوی Layer را باز کنید روی گزینه Flatten Image کلیک کنید با این کار تمام لایه ها را به یک لایه به نام Back ground تبدیل کرده ایم .
بخش هشتم : فیلتر ها
فیلتر ها ابزار بسیار جالبی هستند که با استفاده از آنها می توانیم ظاهر تصویر ها را به صورتهای مختلفی تغییر دهیم . این فیلتر ها زمانی استفاده می شوند که تصویر تار باشد یا Focus خوبی نداشته باشد روی منوی Filter کلیک کنید منوی فرعی Sharpen را باز کنید . دو فیلتر Sharpen و Sharpen Move عملکرد مشابه دارند اما شدت آنها با یکدیگر متفاوت است . اختلاف پیکسلها را پیدا کرده یعنی پیکسلهای روشن را روشن تر و پیکسلهای تیره را تیره تر می کند . فیلتر Sharpen Edge اثر آن روی کیفیت تصویر اندک است
فیلتر Unsharpmaskبخشهایی که تار شده اند را تصحیح می کند
گزینه Sharpen More را انتخاب کنید همانطور که می بینید بر روی تصویر اعمال شده است
منوی Filter را باز کنید .زیر منوی Blur را باز کنید این فیلتر تصویر را هموارتر می کند از جمله فیلتر های محو کننده هستند .
فیلتر Motion Blur حالتی را به شی ثابت اعمال می کند که متحرک به نظر می رسد .
گزینه Radial Blur را انتخاب کنید این فیلتر دو گزینه در اختیار شما قرار می دهد Spin و Zoom در گزینه Spin به نظر می رسد که تصویر حول نقطه مرکزی می چرخد . Zoom همراه با دوربین تصویر را به جلو یا عقب حرکت می دهد .
پارامتر Amount میزان تغییرات محوکردن را نشان می دهد بر روی دکمه Ok کلیک کنید تا ثبت شود . روی منوی Edit کلیک کنید گزینه Undo را انتخاب کنید اعمال این فیلتر ها حالتی غیر واقعی به تصویرتان می دهد . روی منوی Filter کلیک کنید گزینه Artistic را انتخاب کنید فیلتر Colored Pencil مجموعه ای از خط ها را به صورت هاشور بر روی صفحه ترسیم می کند روی آن کلیک کنید . بر روی دکمه Ok کلیک کنید همانطور که مشاهده می کنید اعمال بر روی تصویر انجام شده است برای برگشت به حالت قبل منوی Edit را باز کرده و گزینه Undo را انتخاب کنید . روی منوی Filter کلیک کرده گزینه Artistic را انتخاب کنید
فیلتر Cut out تصویر را به صورت کاغذی محتوی رنگ های مخلوط شده شبیه سازی می کند.
گزینه Dry Brush برای سبک خاصی به کار می رود به جای ترسیم خط نوک قلم مو را به رنگ غلیظ آغشته کرده و لکه های رنگ بر روی کاغذ ایجاد می کند .
گزینه Fresco به نقاشی هایی گفته می شود که بر روی دیوار گچی خشک نشده ترسیم شده اند .
گزینه Neon Glow تصویر را به نمونه تک رنگ و منفی تبدیل کرده و خط پر نور سفیدی را به لبه های شکل اعمال می کند.
فیلتر Paint Daubs هاشوری مربعی یا موجدار به تصویر اضافه می کند
گزینه های Wrap – Plastic – Palette Knife بلوک های از پیکسلهای هم رنگ را ایجادمی کنند . گزینه Rough Pastels یک بافت مخصوص به تصویر می دهد.
فیلتر Smudge Stick در مناطقی که رنگ روشن دارند بافت بسیار ظریفی ایجاد می کند و در ناحیه تیره و خط ها نیز نوعی لکه ایجاد می شود که باعث می شود خط ها مشخص تر و لبه ها محو تر شوند .
فیلتر Sponge حالتی را نشان می دهد که اسفنج را به رنگ آغشته کرده و آن را بر روی کاغذ بکشید.
فیلتر Under Painting همه چیز را تا حدی نامشخص و کم رنگ می کند .
فیلتر Water Color حالتی شبیه آب رنگ را به تصویر می دهد .
منوی فیلتر را باز کرده سپس منوی فرعی Brush Stroke را باز کنید .
گزینه Accented Edges کنتر است لبه ها را افزایش می دهد .
فیلتر های Angled Strokes و Crosshatch هر دو جلوه ای شبیه هاشور زدن ایجاد می کنند .
فیلتر Dark Strokes اثر تیره ای بر روی تصویر می گذارد .
فیلتر Ink Outline دور هر خط یا لبه ای که بتواند آن را تشخیص دهد یک خط سفید و یک خط سیاه ترسیم می کند .
فیلتر Spatter در تصویر بی نظمی ایجاد می کند .
فیلتر Spray Stroke’sبی نظمی کمتری در تصویر ایجاد می کند .
فیلترe-Sumiتیره و روشن کردن تصویر .
منوی Filter را باز کرده منوی فرعی Sketch را باز کرده فیلتر Bas-reliefرا انتخاب کرده تصویر سفید می شود.
فیلتر Chalk a Charcoal تعداد رنگ های تصویر را به سه رنگ با شدت متفاوت کاهش می دهد .
گزینه Charcoal فقط از رنگهای پیش زمینه و پس زمینه استفاده می کند .
فیلتر Chrome رنگ را از تصویر حذف می کند و تصویر شبیه فلز کروم می شود .
فیلتر Conte Crayon بافت پس زمینه به آن اضافه می شود .
فیلتر های Notepaper و Plaster تصویر شبیه کاغذ دیواری می شود .
فیلتر های Torn Edge – Stamp – Reticulation – Photocopy تصویر را به دو رنگ تبدیل می کند .
بخش نهم : آشنایی با پنجره های Actions و History
یکی دیگر از پنجره های موجود در فتوشاپ پنجره تاریخچه یا History است روی برگه پنجره History کلیک کنید تا آن را مشاهده نمائید . این پنجره شامل 20 عمل آخر انجام شده است هر تصویر دارای تاریخچه مربوط به خود است . برای بررسی عملکرد در این پنجره چند کار را روی آن انجام می دهیم ابتدا روی ابزار متن کلیک می کنیم . پس از انجام عمل تایپ یک مرحله به آن اضافه می شود .
آشنایی با پنجره Actions روی آن کلیک کنید . Action ها از یک سری اعمال تشکیل شده اند با استفاده از Action ها شما می توانید مجموعه ای از کارها را یک بار انجام داده و برای دفعات زیاد آنها را تکرار کنید . روی منوی فایل کلیک کنید گزینه New را انتخاب نمایید بر روی دکمه Ok کلیک کنید بر روی Action انتخابی کلیک کنید برای استفاده از Action ها باید آنها را اجرا کرد برای اجرای Action مورد نظر روی دکمه Play کلیک کنید برای ادامه کار روی دکمه Continue کلیک کنید . شما می توانید Action های خاص خود را بسازید . روی دکمه شبیه پوشه و مثلث رو به پایین کلیک کنید تا فهرست مربوط به Action ها ی پیش ساخته فتوشاپ بسته شوند.روی دکمه پایین شبیه پوشه کلیک کرده تا یک زیر شاخه مربوط به Action های خود بسازید . در این قسمت نام زیر شاخه را وارد سپس روی دکمه Ok کلیک کنید تا زیر شاخه ساخته شود پس از ساخت زیر شاخه نوبت به ساخت Action می رسد روی دکمه شبیه دو مثلث چسبیده کلیک کنید تا یک Action جدید آغاز گردد . کادری باز می شود نام و زیر شاخه را انتخاب می کنیم . می توانید در قسمت Function Kew یک میانبر بسازید در پایان Record کلیک کرده فتوشاپ از تمام کار هایی که شما انجام می دهید به صورت متوالی الگو برداری می کند .
تا زمانی که روی دکمه Stop کلیک کنید . اکنون اگر شما کاری انجام دهید در این Action ثبت خواهد شد . البته بعضی از کارها مثل بزرگ و کوچک نمایی تصویر در Action ها ثبت نمی شود.
ابزار Gradient را انتخاب نمایید از این ابزار استفاده می کنیم تا نحوه عملکرد الگو برداری در فتوشاپ را ببینیم .روی ابزار Air Brush کلیک کنید از این ابزار برای رسم یک متن استفاده می کنیم . همانطور که مشاهده می کنید کارهایی که انجام داده شده در فهرست دیده می شود روی دکمه Stop کلیک کنید تا الگو برداری فتوشاپ به پایان برسد .
بخش دهم : چاپ تصاویر در فتوشاپ
یکی از قویترین امکانات فتوشاپ چاپ تصاویر بر روی کاغذ است. برای این کار دستگاه شما باید به چاپگر متصل باشد. بر روی منوی File کلیک کرده تا تصویر مورد نظر برای چاپ را باز کنیم گزینه Open را انتخاب کنید تصویر مورد نظر را انتخاب و بر روی Open کلیک کنید .
برای چاپ یک تصویر ابتدا می بایست برخی خصوصیات از قبیل کیفیت چاپ و یا اندازه تصویر مشخص گردد روی منوی File کلیک کنید گزینه Print Option را انتخاب کنید . با انتخاب گزینه Center Image تصویر شما در وسط کاغذ چاپ قرار خواهد گرفت .
با استفاده از این گزینه Scale طول و عرض تصویر را انتخاب می کنیم . اکنون با کلیک روی دکمه Print تصویر شما برای چاپ به چاپگر ارسال می گردد .
با آرزوی موفقیت در راه علم و دانش