توصیه های اخلاقی آیت الله العظمی بهجت (رحمة الله علیه) از زبان شاگرد ایشان



یک روز صبح ایشان در حالی که نان را از من می گرفت، گفتند...‌

یکی از شاگردان آیت‌الله العظمی بهجت با بیان خاطراتی از این عارف برجسته اظهار داشت: به دفعات اتفاق می‌افتاد که هنگام مسافرت به مکه و مدینه،‌ برای خداحافظی خدمت ایشان می‌رسیدیم و هنگامی که از ایشان توصیه‌ای برای استفاده بهتر از این سفر می‌خواستیم، می‌فرمودند‌ اگر چه انسان باید خود را دائم در محضر خداوند و رسول او و ائمه معصومین ببیند ولی در سفر به مدینه و مکه باید این احساس تقویت شود و انسان در این سفر باید خود را همواره در محضر این بزرگواران ببیند؛ در این مدت باید تمرین کرد تا در هنگام برگشت به وطن نیز انسان عادت کرده باشد تا به‌صورت مداوم خود را در محضر این بزرگواران ببیند.

بنابر اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی حج، شاگرد حضرت آیت‌ا... العظمی بهجت در ادامه خاطرنشان کرد: به تعبیر آیت‌ا... بهجت، پیامبر و ائمه معصومین نمایندگان حضرت حق هستند و انسان باید در این سفر خود را در محضر این معصومین ببیند‌،‌ توصیه دیگر‌ ایشان به زائران این بود که کاری کنید تا صاحب‌خانه از شما راضی باشد و منظور ایشان از صاحب خانه‌،‌ حضرت ولی عصر(عج) بود.

انسان باید قرآن را عاشقانه قرائت کند

وی گفت‌: مرحوم آیت‌الله العظمی بهجت دارای شخصیت قوی علمی و اخلاقی بودند و انسان هنگامی که حرف زدن، ‌نگاه کردن، ‌راه رفتن و دائم‌الذکر بودن ایشان را می‌دید،‌ متوجه می‌شد که ایشان خود را دائم در محضر خداوند و ائمه معصومین می‌بیند‌ و مطالبی که ایشان می‌فرمودند، دلیل تسلط فراوانشان بر اشخاص و روحیات آنان بود، آنچنان که خود من یک روز صبح در منزل با بی‌حالی قرآن قرائت می‌کردم، هنگام نماز ایشان، با تشر محبت‌آمیز این مرد بزرگ مواجه شدم و فرمودند انسان باید قرآن را عاشقانه قرائت کند.

با انجام محاسبه بهتر می‌توانید ما را خوشحال کنید

حجت‌الاسلام مهدوی افزود: از توصیه‌های دیگر ایشان این بود که انسان باید در این مسافرت خود را محاسبه کند و ببیند چه مقدار از ظرف خویش را پر کرده است. انجام این کار کمک بزرگی به رشد انسان می‌کند.‌ من یادم هست که هنگام اقامت در قم روزهای متوالی این محاسبه را فراموش کردم ولی به علت محبت فراوانی که به ایشان داشتم، هر روز صبح دو عدد نان تازه برای ایشان می‌خریدم و درب منزل ایشان می‌رفتم‌،‌ یک روز صبح ایشان در حالی که نان را از من می‌گرفت، گفت:‌ شما با انجام محاسبه بهتر می‌توانید ما را خوشحال کنید‌.

کاری کنید که حضرت هنگام ‌امضای پرونده، دستشان نلرزد

شاگرد آیت‌ا... العظمی بهجت یادآور شد: از توصیه‌های دیگر ایشان به زائران خانه خدا این بود که می‌فرمودند پرونده سفر شما به مکه و مدینه به امضای حضرت خواهد رسید؛ کاری کنید که حضرت هنگام‌ امضای این پرونده عین تعبیر ایشان است، دستشان نلرزد‌.

وی افزود:‌ آیت الله العظمی بهجت به روحانیون کاروان‌ها توصیه می‌کردند سعی کنید در این سفر افراد را علاقه مند به خداوند و ائمه به شهر خودشان برگردانید یا علاقه افراد را به این بزرگواران بیش تر کنید؛ ایشان مثالی هم در این باره داشت که فلانی در سفر حج با شخصی رفیق شد و در هنگام بازگشت به ایران، ‌وقتی از او می‌پرسیدند که سفر حج چگونه بود، آن شخص گفت سفر حج یک طرف و دوستی با این شخص هم یک طرف. و این مثالی برای افرادی بود که رفاقت خوبی با اهل بیت در این سفر پیدا کنند.

ذکر صلوات و استغفار؛ اذکار مورد تأکید آیت‌الله بهجت

حجت‌الاسلام مهدوی گفت‌: ایشان بر ذکرهای مختلفی از جمله صلوات و استغفار تأکید زیادی داشتند.

علاقه خاص آیت‌الله بهجت به حضرت امام و مقام معظم رهبری

وی افزود: هنگامی که من در محضر امام راحل، ‌معمم شدم و ایشان برای اولین بار ما را با لباس روحانیت دیدند، بسیار خوشحال شدند و هنگامی که به ایشان عرض کردم در محضر امام راحل معمم شده ام، خوشحالی ایشان بیش تر شد و گفتند امام را پیشرو خود قرار دهید.

ارتباط و محبت فراوان میان ایشان و مقام معظم رهبری و نامه‌های متعدد مبادله شده میان این دو نیز نشانگر علاقه و ارادت وی‍‍ژه و متقابل میان این بزرگوار بود، به طوری که بارها مقام رهبری در سفر به قم به حضور ایشان می‌رفتند، به ما نیز توصیه می‌کردند که اگر خواستار معارف الهی هستید زیاد به مسجد جمکران بروید و آن چنان که نقل شده است مقام معظم رهبری مکرر به مسجد جمکران می‌روند

ترکیب تربت سید‌الشهدا(علیه السلام) و آب زمزم؛ شفای بیماران

وی در ادامه با اشاره به خاطره دیگری از آیت‌ا... العظمی بهجت تصریح کرد: یکی از سوغاتی‌های مورد علاقه ایشان آب زمزم بود و یادم هست هنگامی که در بازگشت از سفر حج، برای ایشان آب زمزم را به‌عنوان سوغات بردم، بسیار خوشحال شدند‌،‌ هنگامی که کسی از ایشان برای بیماری سختی دستوری می‌خواست، ایشان می‌فرمودند که تربت حضرت سید‌الشهدا(ع) را با آب زمزم مخلوط کنید و به بیمار بدهید.

تاکید آیت‌الله بهجت به نماز اول وقت

حجت‌الاسلام مهدوی در پایان گفت: نکته دیگر، توجه عجیب ایشان به نماز اول وقت و اصرار فراوان بر انجام نمازهای نافله بود، به طوری که در سن 96 سالگی ‌در میان نمازهای جماعت در مسجد خود‌،‌ نافله‌هایی را انجام می‌دادند که اگر توجه شود نافله ظهر 8 رکعت و نافله عصر نیز  8 رکعت است، می‌توان تصور کرد که ایشان در هر وعده نماز‌،‌ چگونه این مجموعه اعمال را با توجه به سن خود انجام می‌دادند.



نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.